Doğru Tercih Tüm Hayatınızı Değiştirecek

Doğru Tercih Tüm Hayatınızı Değiştirecek

Haziran ayı sonunda yapılan Yükseköğretime Giriş Sınav Sonuçlarının açıklanmasına artık günler kaldı. Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi takvimine göre 4 Ağustos 2021 tarihinde adayların aldıkları puanlar açıklanacak ve adaylar istedikleri bölüme ve istedikleri üniversitelerden birine yerleşebilmek için yeni bir maratona başlayacak.. Sınav sonucunda alınan puan, bu puanla adayların tercih edecekleri ve öğrenim görecekleri bölümler öğrencilerin tüm geleceklerinin şekillenmesini sağlayacak.

Üniversite öğrenimi öyle bir süreç ki aslında öğrenim hayatınız sonucunda aldığınız diploma ne olursa olsun tüm hayatınız boyunca o diploma, o diplomanın size sunduğu imkanlar hep sizinle olacak.. Bu öğrenim sonucu para kazanacak, bu öğrenim sonucunda kamu yararı sağlayıp faydalı olacak, bu öğrenim sonucunda hayatta var olacaksınız, yaşayacaksınız.. Mesela bu öğrenim sürecindeki dostluklar geleceğe taşınıyor çoğu zaman, ömür boyu yanınızda olacak dostlar edinmenizi sağlıyor. Mesleğinizle ilgili iş kurmak istediğinizde ya da iş aradığınızda üniversite yıllarından birileri oluyor hep yanınızda.. Hatta bazen hayat arkadaşınızı bile üniversitede okurken tanıyorsunuz. Aslında yetişkin hayatı da başlıyor hiç fark ettirmeden. Tek başımıza karar verebilmeyi öğreniyoruz, kararlarımıza artık bir yetişkin olarak saygı duyulduğunu daha fazla hissediyoruz. Artan sorumluluklar, alınan kararlar tüm geleceğimizi etkiliyor, artık yetişkin oluyoruz.

Tabi bir de aldığımız eğitim var. Devlet ve vakıf üniversitelerinin bu denli arttığı günümüzde doğru tercih çok önemli. Ne istediğini bilmek, istediğini karşılayabilecek doğru üniversiteyi bulabilmek, alternatifler arasında çok da kolay değil. Öyle ya, her tercih diğer tüm alternatiflerden vazgeçmek anlamına geliyor. O yüzden de en doğru kararı vermek gerekiyor. En iyi tüm ihtimallerin bir arada olması gerek doğru karar için. Mesleğinizi kimlerden öğreneceksiniz, nerede hangi imkanlarla bu mesleğin incelikleri sizlere öğretilecek, mesleğinizi öğrenirken ihtiyaç duyacaklarınızı nasıl sağlayacaksınız, hayatınızın en güzel yılları üniversitede geçecek deniyor ya, peki nasıl? Size hangi sosyal-kültürel imkanlar sunulacak, mezuniyet sonrası için size kariyer planı yapmanız konusunda yardımcı olabilecek birileri yanınızda olacak mı? Peki ya meslek hayatınız ve öğrencilik sıfatınız dışında bir sorun yaşadınız; size yol gösteren birileri yanınızda olur mu?... Bunların hepsi ama hepsi ayrı ayrı önem taşıyor. Ve doğru tercihleriniz tüm hayatınızı değiştirecek.

Özetle, hayatınızın en güzel ve en zor kararını vereceksiniz önümüzdeki günlerde.. Tarifsiz bir heyecan.. Tüm üniversiteler bir şekilde aday öğrencileriyle bir araya gelecek şüphesiz ama şimdi bu yazıyı bir daha okuyun, gözlerinizi kapatıp 20 yıl sonra nerede olmak istediğinizi, ne yapmak istediğinizi, nasıl olmak istediğinizi hayal edin birkaç gece… Ve sonra 20 yıl sonrasındaki hayalinize nasıl ulaşabileceğinizle ilgili tüm soru işaretlerinizi bir kağıda yazın...

2 Ağustos 2021 tarihi itibariyle biz İstanbul Gelişim Üniversitesi ailesi olarak hayallerinizle ilgili tüm sorularınızı cevaplamak için İGÜ Kule’de sizleri bekliyor olacağız.

Hayallerinizin gerçeğe dönüştüğü süreçte, elimiz hep omzunuzda birlikte olmak dileğiyle.

İstanbul Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi