İstanbul Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi -

Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali

gelişim üniversitesi
  1.   İstanbul Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
  2. Haberler


Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali


Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali bu yıl 22-25 Aralık 2021 tarihi arasında Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


Kısaca WACS olarak ifade edilen Dünya Aşçılar Birliği 119 ülkenin üye olduğu ve 17 yıldır faaliyet gösteren bir birlik. Her yıl düzenlenen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali bu yıl 22-25 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. 53 farklı ülkeden 630 şefin ve Türkiye’den 5.300 şefin katılacağı festival Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi’nde yapılacak ve şefler 91 farklı kategorilerde birbirleriyle yarışacaklar. Birinciye altın, ikinciye gümüş ve üçüncüye bronz madalya verilecek yarışmaya sadece profesyonel şefler değil Gastronomi alanında öğrenim görmeye devam eden öğrenciler de katılabilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere de sertifika verilecek.
 
Dünya Aşçılar Birliği, Gastronomi alanındaki farklı yarışmaları da resmileştiren bu güne kadar 119 ülkeden sadece 23 ülkenin yarışmasını resmileştirmiş olmakla birlikte Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından yapılan yarışmaları bu yarışmaları da resmileştirmiştir. 2007 yılında kurulan Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Türkiye’de aşçılık mesleğinin saygınlığının geliştirilmesini sağlayan ve Türk Mutfağını her türlü platformda daha fazla tanıtmaya çalışan bir Federasyon. Aynı zamanda Federasyon tarafından kurulan Milli Takımımız sayesinde uluslararası platformlarda da Türk Mutfağı’nın temsilini sağlıyorlar. Federasyon tarafından yapılan ve 2011 yılında Kıtalar Arası unvanını alan yarışma, 2016 yılında Dünya yarışması olarak resmileştirilmiş.

Haberler